Beste gemeenteleden,

We zijn als kerkenraad natuurlijk heel blij dat steeds meer gemeenteleden de kerkdiensten bezoeken. Velen genieten van dit samenzijn dat een half jaar lang helemaal niet mogelijk was. Maar we moeten ook gespitst blijven op onze veiligheid en willen zo deze diensten continueren en koesteren. Zeker ook op deze startzondag waarmee we de toon zetten voor het nieuwe seizoen.

Het moderamen en de kerkenraad hebben afgelopen week uitvoerig stil gestaan bij de veiligheid tijdens de kerkdiensten. We willen met u allemaal de puntjes op de i zetten. Dat de meerderheid zich netjes aan de regels houdt, is helaas niet voldoende. Onze kwetsbaarheid wordt bepaald door de zwakste schakels. We zien dat gemeenteleden elkaar aanraken, of heel dicht naar elkaar toebuigen, rond de regietafel is het soms druk, sommige gemeenteleden realiseren zich niet dat we afgesproken hebben om niet mee te zingen. Ook bij de kerkverlating gaan sommigen hun eigen weg, terwijl we per vak gescheiden paden hebben naar een uitgang. Wij vragen u allen met klem om zo goed mogelijk uw best te doen en daarmee onze gemeenschap als geheel te versterken. Ook tegen eventuele besmettingen.

U mag zelf kiezen welk dikgedrukt kopje bij u past en daaronder verder lezen.

 

“Ik geef me niet van tevoren op voor de kerkdienst, want ik kom er toch wel in. En … die anderhalve meter afstand houden geldt niet voor mij wanneer ik een praatje maak of iemand lang niet gezien heb.”

 

In het geval u zich niet opgeeft, loopt u de kans dat u niet naar binnen kunt. Immers, we willen mensen die zich wel opgegeven hebben een gegarandeerd plekje bieden met veilige afstand tot andere bezoekers. Dat wordt lastiger wanneer we niet weten hoeveel mensen willen komen. Afgelopen zondag waren er bijna 90 kerkgangers. Goed mogelijk dat we nog een keer ‘vol’ zitten. Wanneer we dat van tevoren zien aankomen, kunnen we mogelijk de zijzaal inrichten waar men met een beamer de dienst kan volgen. Dus: geeft ook u zich ook gewoon, net als de overgrote meerderheid, op voor vrijdagavond 21 uur. Dat maakt ook onze administratie gemakkelijker. En houd ook a.u.b. na binnenkomst de welbekende 1,5 m afstand. Wanneer u vindt dat u ‘een beetje streng’ wordt toegesproken, besef dan dat de organisatie zich inspant om voor iedereen een veilige omgeving te creëren. We dienen elkaar daarop aan te spreken als dat niet vanzelf gebeurt. Risico’s op besmettingen kunnen we alleen maar maximaal beperken door allemaal ruimhartig mee te werken.

 

“Ik geef me altijd voor vrijdagavond 21 uur op voor de kerkdienst en probeer ook in de kerkzaal de vereiste afstand in acht te nemen.”

 

Heel Fijn, de organisatoren danken u voor uw medewerking!

Ik wens u alen namens de kerkenraad een hele fijne en veilige startzondag toe.

Johan Wagner, preses

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie