Helpen is van oudsher de taak van de diaconie in de kerk. Ooit is de diaconie ontstaan om gemeenteleden die in armoede leefden te ondersteunen. Tegenwoordig gaan we verder. Letterlijk en figuurlijk.

Met de opbrengst van onze collectes geven we goede doelen in binnen- en buitenland een duwtje in de rug. Financiële hulp verlenen is maar één aspect van de diaconie van vandaag de dag. We zijn er ook om te helpen in tal van andere situaties. Boodschappen doen voor iemand die slecht ter been is. Vervoer regelen voor mensen die anders nergens komen. Samen met u/jou zoeken naar de juiste organisaties en of instanties die kunnen helpen. En andere hand en spandiensten.

Alleen kunnen we pas helpen als ú/jíj ons helpt. Gewoon door ons attent te maken op deze en andere situaties waarin hulp nodig is. Of dat nu voor uzelf of jouzelf is of voor iemand anders in uw/jouw nabijheid. Want de diaconie is nog altijd betrokken bij het wel en wee in de gemeente. We zijn er om hulp en bescherming te bieden waar het maar nodig is. Zij het dat de invulling anders is dan vroeger. Heeft u of heb je een hulpvraag voor uzelf/jezelf of voor een ander? Vul dan de gegevens in op het diacoontje (PDF). Samen kunnen we helpen!

diacoontje formulier

Stuur ons een vraag

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.