Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oecumenische lezing over Maria

13 november 2019 @ 19:30 - 21:30

Voor veel protestanten blijft de katholieke ‘verering’ van Maria een vreemd fenomeen, terwijl het voor veel katholieken behoort tot het DNA van hun spiritualiteit.
In de loop van de laatste decennia is er een goede oecumenische gezindheid gegroeid, in de praktijk blijft het soms moeilijk met elkaar over Maria te spreken, laat staan haar gezamenlijk op gepaste wijze de eer te geven die haar als moeder van onze Heer toekomt.
Al vele decennia wordt onderzoek gedaan naar het ontstaan van de Maria-cultus, vinden allerlei bijbels-theologische verkenningen plaats, is er op theologisch niveau dialoog over de betekenis van Maria in eigen traditie en persoonlijk leven. Daarbij is er meer oog gekomen voor waardevolle godsdienst-psychologische aspecten in de Maria-cultus (de moederfiguur!).Kortom: daar wil ds. Mast graag het één en ander over vertellen en verhelderen aan de hand van kunstuitingen (schilderijen en religieuze objecten) met behulp van de beamer.
Wie 2 jaar geleden de tentoonstelling Maria in het Utrechtse Catharijneconvent heeft bezocht zal ongetwijfeld veel herkennen, verder maakt ds. Mast dankbaar gebruik van “Bezinning” 59 (over Maria), uitgave Raad van Kerken (te bestellen/ lezen/downloaden op www.raadvankerken.nl) en plukt hij theologische bloemen o.a. uit enkele lezingen van Hendro Munstermann, theoloog en docent aan de katholieke universiteit van Lyon, en Vaticaancommentator voor het Nederlands Dagblad.
Met deze presentatie hoopt ds. Mast bij te dragen aan verheldering, voortgaande bezinning en verdieping wat Maria voor ons vandaag betekent; om de grote dingen die de Heer aan haar gedaan heeft.
Woensdag 13 november om 19.30 uur in De Hoeksteen

Gegevens

Datum:
13 november 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Gegevens

Datum:
13 november 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie: