DSC_0135 (424x640)Midden in Monster treft u het kerkgebouw ”De Hoeksteen” van de Protestantse gemeente aan (voorheen Gereformeerde kerk). Van verre zie je zijn spitse toren boven alles uitsteken. Het is de moeite waard dit monumentale gebouw te bezichtigen. Maar nog belangrijker zijn de mensen achter en in dit gebouw……
De gemeenteleden komen behalve uit Monster ook uit de naburige dorpen Poeldijk en Ter Heijde en soms nog andere plaatsen. Om in Monster te wonen is voor velen een voorrecht. Het dorp wordt aan de ene kant bepaald door de zee met zijn strand en duinen en aan de andere kant door de Westlandse glastuinbouw, ook al is die de laatste jaren sterk afgenomen.
Monster heeft veel te bieden: prachtige natuur, de kleinschaligheid van een dorp en tegelijk op fietsafstand de merkbare invloed van Den Haag met zijn rijke cultuur.
Onze kerkelijke gemeente telt ongeveer 900 leden. Wat opvalt in deze gemeente, is onder andere.

  • dat zij bewust veel aandacht schenkt aan de kinderen, zowel op zondag als doordeweeks;
  • dat zij de veelkleurigheid van belevingen en visies positief waardeert en probeert de verscheidenheid vruchtbaar te maken;
  • dat heel veel mensen actief betrokken zijn bij een stukje kerkenwerk;
  • dat zij gastvrij en open wil zijn;
  • dat in de diensten evangelie en cultuur, bijbel en dagelijks leven, denken en voelen nauw op elkaar betrokken worden;
  • dat mensen georganiseerd en spontaan naar elkaar omzien.

Kortom: wie op zoek is naar mensen die op een eigentijdse manier zich openen voor elkaar en voor de verhalen van de bijbel, zal zich in onze gemeente zeker thuis voelen.