Beste gemeenteleden,

De overheid en PKN adviseren dringend om nog maar met 30 gemeenteleden de eredienst te vieren. Dit genoemde getal is exclusief medewerkers zoals voorzanggroep, dominee, organist, koster etc. We zullen het aantal medewerkers zo veel mogelijk beperken, in de geest van de richtlijnen. Wel vinden we het als kerkenraad belangrijk dat we zolang het ons toegestaan is de eredienst te koesteren. En dit kunnen we op een veilig wijze, zo hebben we met z’n allen sinds begin augustus bewezen. Maar sinds afgelopen zondag zullen we de wekelijkse toegang nu moeten beperken. Aangezien we meestal rond de 60-70 kerkgangers hebben, moeten we nu spreiden en grofweg het aantal kerkgangers per eredienst halveren. We zijn dat als volgt van plan:

  • Voor komende zondag de 18e oktober kunt u zich alleen opgeven wanneer uw achternaam begint met M t/m Z. Dus heet u De Zeeuw, dan telt de Z en mag u zich opgeven.
  • Voor de volgende zondag op de 25e komen achternamen uit het eerste deel van het alfabet aan de beurt: A t/m L, net als vorige week.
  • De 1e nov weer M t/m Z. Daarna zal de kerkenraad evalueren.

U begrijpt we willen meebewegen met deze zeer dringende adviezen. En deze kunnen wijzigen.

Er is nog een nieuw advies van PKN. Weliswaar niet dringend, maar de kerkenraad wil het toch overnemen uit zorg voor de gezondheid van de kerkgangers. We adviseren en vragen u vriendelijk een mondkapje mee te nemen en die op te zetten bij ‘verplaatsingen”. Dat is dus bij binnenkomst van ons kerkgebouw en ook bij het vertrek uit de kerkbank. Op uw zitplek mag het kapje af.

Het is niet fijn wanneer je een stapje terug moet doen. En al helemaal niet wanneer er allemaal forse passen tegelijkertijd moeten worden gezet. Maar we gaan er toch het beste van maken. De kansen benutten die er nog wel zijn. We moeten elkaar maar weer een beetje extra bijstaan in de komende periode. We rekenen op uw begrip en medewerking. Ook met het mondkapje.

Met liefdevolle groet namens de kerkenraad,

Johan Wagner, preses