Afgelopen zondag konden we voor het eerst weer samen in de kerkzaal een eredienst vieren. Dat was heel fijn! Zo’n 60 gemeenteleden en organisatoren waren van de partij. U kunt er nog bij. We kunnen op een veilige wijze circa 100 mensen een plaatsje bieden. Dat dit gratis is, maar dat wist u al. Bij het online aanmelden blijft dat toch grappig om te zien. Je kunt je virtuele boodschappenmandje vullen met ‘tickets’ en het kost je niks. Behalve dan zondag niet uitslapen.

 

Even wat puntjes op de i zetten. Immers, we leggen nu de basis voor voor de kerkgang de komende maanden, dus dat moeten we met z’n allen even goed neerzetten.

 

Opgeven online via de website blijft verplicht en kan tot en met vrijdagavond. Alleen wanneer u zich echt niet online weet op te geven, kunt u vrijdagavond tussen 18 en 20 uur telefonisch bellen met Margreet Schellevis: 06-50652408.

 

Komt u met de auto en zet men u graag af bij de deur? Er staat een paal bij de Rembrandtstraat omdat daar op ons kerkplein een rij wachtenden kan ontstaan. Die wilt u met uw auto liever niet in de weg staan. De twee ingangen vanaf de Kampschoerstraat zijn wel open voor auto’s met mensen die moeite hebben met lopen.

 

Komt u met een rollator? Dan mag u na de controlevraag over uw gezondheid de rechter ingang nemen. Na het stallen van het apparaat, voegt u zich vanaf de zijkant weer in in de rij binnenkomers. Overleg met Frans dat u in het rechtervak moet zitten vanwege de stalling van uw rollator. Bij het naar buitengaan komt u dan goed uit en hoeft u zo mijn mogelijk te lopen.

 

De bussen met desinfectie werken automatisch. U hoeft uw handen alleen onder het apparaat te houden. Een portie handgel komt dan vanzelf. Als u toch bovenop gaat duwen, krijgt u meerdere ladingen en wordt het hard smeren en wrijven om alles in te laten trekken.

 

Een zitplaatsje krijgt u van Frans toegewezen. Hij zal met een hesje aan goed herkenbaar zijn. Wanneer hij bezig is met begeleiden en nog geen oogcontact met u heeft gemaakt, wacht u gewoon even totdat hij u aanwijzingen geeft. Loop aub niet in een ‘onbewaakt ogenblik’ meteen door naar uw vertrouwde plaats met de gedachte dat dit uw ‘eigen plaats’ is. Gereserveerde plaatsen kennen we niet. Iedereen volgt gewoon de aanwijzingen. We oefenen nu eigenlijk voor de periode dat de diensten weer ‘vol’ zitten en dan kunnen we zeker geen ‘dwars-zitters’ hebben.

 

Dan nog een opmerking over de papieren zondagsbrief. Er zullen weer een aantal papieren exemplaren beschikbaar zijn. Deze zijn bedoeld voor mensen die digitaal geen toegang hebben. Wanneer u dat wel heeft, verzoeken we u er geen te pakken na de desinfectie van uw handen. We moeten nu even uitvinden voor hoeveel gemeenteleden er echt een nodig hebben. We willen onnodig papiergebruik graag voorkomen.

 

We rekenen op uw begrip en medewerking. Hopelijk tot aanstaande zondag.

 

Namens de kerkenraad, Johan Wagner, preses